Evrovizija 2021 – Srbija među 40 zemalja

0
181
Evrovizija 2021
Foto: Screenshot

Muzičko takmičenje Evrovizija 2021. godine će se održati u Roterdamu, Holandija od 8. do 22. maja.

41 zemlja, među kojima je i Srbija, potvrdili su svoje učešće.

Učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj “Pesmi Evrovizije” koja je otkazana zbog pandemije virusa korona.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donela odluku da se organizacija Evrovizije sledeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

“Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku ‘Pesme Evrovizije‘”, rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima radi na četiri scenarija za održavanje manifestacije sledeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku lestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posetilaca.

Evrovizija 2021 spisak zemalja učesnika u takmičenju:

Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

(Tanjug,021)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite komentar
Unesite svoje ime