Pet neradnih dana za prvomajske i uskršnje praznike

0
86
Opstina Indjija

Vernici pravoslavne veroispovesti prema odluci  Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, imaće za uskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana, a ukoliko su zaposleni to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila do srede, 4. maja.

Državni praznik 1. maj spada u subotu dok za njim odmah sledi Uskrs 2. maja, što znači da će građani Srbije koji slave po julijanskom kalendaru odmarati pet dana.

Ministarstva ovu odluku objašnjava da po Zakonu o državnim i verskim praznicima u Srbiji, ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici “padne” u nedelju – ne radi se prvog narednog radnog dana.

Kako će se ove godine praznovati drugi dan Uskrsa u ponedeljak, 3. maja, drugi dan Praznika rada – koji pada u nedelju 2. maja – prenosi se na prvi naredni radni dan, a to znači na utorak, 4. maj.

Uskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka 30. aprila, do drugog dana Vaskrsa, koji se proslavlja u ponedeljak 3. maja.

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, prolećni odmor za đake počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Učenici bi na letnji raspust, ako epidemiološka situacija to dozvoli, trebalo da odu 21. juna, a nova školska godine počinje 1. septembra.

AUTOR: inmedija.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite komentar
Unesite svoje ime