Inđinčan vozio sa 2,40 promila alkohola

0
727
Policija zaustavlja vozače

Pripadnici saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici su za vreme vikenda sankcionisali 39 vozača zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je 11 zadržano pošto su vozili sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Protiv trojice vozača putničkih automobila sa područja Stare Pazove, Inđije i Iriga, zbog prekršaja nasilničke vožnje – upravljanja vozilima sa više od dva promila alkohola u organizmu, podnete su prekršajne prijave nadležnim prekršajnim sudovima.

Tridesetogodišnji vozač sa područja Stare Pazove koji je upravljao “fijatom” sa 2,46 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole, nakon saslušanja u Prekršajnom sudu, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 220.000 dinara.

Četrdesetosmogodišnjaku sa područja Iriga, zbog upravljanja automobilom marke “fijat” sa 2,22 promila alkohola u organizmu, prekršajni sudija odredio je novčanu kaznu u iznosu od 140.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom i 15 kaznenih poena.

Tridesettrogodišnjak iz Inđije upravljao je “citroenom” sa 2,40 promila alkohola u organizmu i biće priveden prekršajnom sudiji.

“Apelujemo na sve vozače da ne konzumiraju alkohol ukoliko voze i da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, čime čuvaju svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju”, poručuju u MUP.

IZVOR: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite komentar
Unesite svoje ime