Bašte kafića i restorana od danas rade do 22 sata

0
32

Ugostiteljski objekti zatvoreni su 16. marta zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odlukom Kriznog štaba nakon tri nedelje danas su počeli sa radom kafići i restorani koji imaju baštu.

Radno vreme ugostitelja je od 6 do 22 časa i prema epidemiološkim merama iskorišćeni kapacitet prostora je 50 odsto, maksimalno petoro ljudi za istim stolom, razmak od dva metra između stolova i nošenje maski.

Živa muzika je zabranjena u baštama dok ugostiteljski objekti i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira da li imaju baštu ili ne, neometana je i dvadesetčetoročasovna dostava.

Ni prvi radni dan u nedelji ni hladnije vreme nisu omeli inđinčane u nameri da posle tri nedelje uživaju u baštama kafića. Epidemiološke mere su primenjivane u većini slučajeva, nošenje maski, razmak između stolova i određen broj osoba za stolom nisu uticale na raspoloženje posetilaca kafića.

Kada je reč o tržnim centrima i ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu o njihovom eventualnom otvaranju raspravljaće se “naknadno” najavili su iz Kriznog štaba.

Autor: IN Medija

POSTAVI ODGOVOR

Napišite komentar
Unesite svoje ime